Behangen

Behangen

Overzicht dienst

De behangwerken van klusbedrijf den Bakker zijn zo sterk, omdat wij jarenlange ervaring hebben op dit gebied. We kunnen uw muren dus op een perfecte manier voor u behangen. Veel kamers zien er minder mooi uit doordat de muren op een verkeerde manier zijn behangen. Er is lucht achter het behang blijven steken of  het behang laat bijvoorbeeld op bepaalde plekken los. Weinig mensen staan er bij stil dat het behangen van uw muren een uiterst secure klus is, die men het beste kan laten uitvoeren door een professional. Klusbedrijf den Bakker werkt met de beste materialen om uw muren op een kwalitatief hoogstaande manier te kunnen behangen. Het resultaat is er bovendien naar!

Werkwijze

ContactTelefonisch of per mail en indien nodig afspraak maken.
Afspraak (indien nodig)

Voor een kennismakingsgesprek en om de behangklus goed door te spreken kom ik graag bij u langs.

Offerte

Na een prettig gesprek en de klus goed doorgenomen te hebben wordt er dezelfde dag nog een scherpe offerte gemaakt en per mail naar u doorgestuurd.

Opdracht

Bij opdracht zorgen wij zelf voor alle benodigdheden om de klus perfect uit te voeren. Pas als u tevreden bent na afloop zal er een factuur verstuurd worden.

Veel gestelde vragen

Als het behang goed stevig vast zit en geen oneffenheden vertoont dan kan het.
Let hierbij op dat u nooit naad over naad plakt.
Ons advies is echter altijd te werken vanaf een kale muur. Bij vliesbehang is dit altijd het beste.

Op Als de muren echt vochtig zijn is dit niet aan te raden. Vocht kan immers minder makkelijk weg trekken onder een dichte laag. Gewoon (papier) behang of vliesbehang (geen vliesvinyl) is normaal geen probleem.

Dat kan. Het idee is echter dat het makkelijker is om de muur in te smeren zodat u geen natte banen hoeft aan te brengen maar een droge wandbekleding die u opgerold kunt laat zitten tot het moment van aanbrengen.

Glasweefsel is door en door glasvlies. Het heeft als voordeel dat het spanning in de muur op kan vangen. Het nadeel is dat het vrij definitief is. Het glasweefsel wordt met een zware lijm aangebracht op de muur en daarna meestal ook nog na-gelijmd. Daarna moet het nog met (muur-)verf behandeld worden. Het zit daarna heel goed vast en is niet eenvoudig verwijder baar.
Vliesbehang heeft een rug van een vlies in een samenstelling dat het maatvast is en wat spanning op kan vangen. Het is door de maatvastheid makkelijker aan te brengen en ook makkelijker te verwijderen.

U hoeft alleen voor te strijken als de muur heel poreus of zuigend is. Bijvoorbeeld bij nieuwe muren of nieuwe gestuukte muren die nog niet eerder behangen of geverfd zijn. Als water uit een natte spons verdwijnt in de muur dan is deze te zuigend. U kunt voorlijmen door het plaksel (wat u gebruikt om te behangen) extra aan te maken met water. U brengt dit minimaal 5 uur voordat u gaat behang aan op de muur.